Bilatu
egin zaitez
  • Gure berri
  • Zozketak
  • Eskaintzak
  • Hemeroteka
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Herriak
      • Urretxu
      • Zumarraga
    • Generoak
      • Albisteak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
  • Agenda
    • Hilabetea
    • Zerrenda
    • Agendan parte hartu
  • Aldizkariak
  • Gure atariak
    • Goierriko Hitza
    • Goiberri
    • Goierriko zerbitzuak
    • Iragarki
      laburrak
    • Hitza
  • Interesekoak
    • Hiztegiak
      • Hiztegia.net
      • Elhuyar hiztegia
      • Euskalterm banku terminologikoa
      • UZEI sinonimoak
      • Hiztegi Batua (Euskaltzaindia)
      • Orotariko Hiztegia (Euskaltzaindia)
      • Bostak bat hiztegia
      • Eusko Jaurlaritzaren itzultzaile automatikoa
      • Berria estilo
        liburua
      • ETC – egungo testuen corpusa
      • Hiztegiak gaika
    • Euskara Urretxu eta Zumarragan
  • Nor gara
  • Aniztasun politika
  • Argitalpen politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
egin zaitez
  • Gure berri
  • Zozketak
  • Eskaintzak
  • Hemeroteka
Ekonomia

Pintxoak eta ibilbideak, Zumarragako azokaren osagarri

Zumarraga
2023/03/29
Otamotz

Zumarragako Udalak zazpi urte daramatza azoka biziberritzeko egitasmoan lanean eta, pixkanaka, amaierara heltzen ari da. Gaur, baserritarren gune berritua, azokatik abiatzen diren hiru ibilbide eta Zumarragako historiarekin lotutako hiru pintxo aurkeztu ditu.

Azokako baserritarren guneari dagokionez, margotu eta apaindu egin dute eta baserritarrek postu berriak eta armairuak izango dituzte. Baita igogailua ere. Zutabeetan Zumarragarren historiarekin lotura duten apaingarriak jarri dituzte: Antio, trikitixa, trenbidea, saskigintza eta industria.

Ibilbideek 3-4 kilometro dituzte. Lehenengoak herrigunea du ardatz, bigarrenak industria eta hirugarrenak natura.

Ibilbide urbanoari dagokionez, Mendia etxetik, Itziar eskulturatik, zumearekin lan egiten zuten tokitik, Eitzatik, interpretazio zentrotik eta hilerritik pasatzen da, besteak beste.

Parte hartzaileak, Mendia etxearen ondoan jarri duten zutoinean.

Industria ondarea erakustea helburu duen ibilbidea La Salle-Legazpi ikastetxetik, Legazpi auzotik, Hiri Lorategitik, Legazpi dorretxetik eta Esteban Orbegozok irekitako lantegiko toki ezberdinetatik pasatzen da.

Hirugarren ibilbidea dagoeneko ezaguna da: Beloki mendiari buelta ematen diona da. Hiru ibilbideetan zutoin batzuk jarri dituzte, informazioarekin eta QR kodeekin.

Pintxoei dagokienez, Bidezar, Hirukia eta Saski tabernek prestatu dituzte. Asteburuetan eskatu ahal izango dira.

Hirukia tabernak industriarekin lotutako pintxoa prestatu du. Ogi txigortuaren gainean, tomatea eta antxoak jarri dituzte, besteak beste. Ozpin-olioak burdina irudikatzen du eta paraleloan jarritako bi antxoek trenbidea.

Hirukia tabernako pintxoa.

Saski tabernak ibilbide urbanoarekin lotutako pintxoa egin du. Saski bat egin dute, patatarekin. Barruan, untxi hanburgesa jarri dute eta gainean galeper arrautza.

Saski tabernako pintxoa.

Bidezar tabernakoek, berriz, Belokiko ibilbidearekin lotutako pintxoa prestatu dute: algak (zelaiak), espinaka (goroldioa), mendrezka (Antioko teilak), Idiazabal gazta pipeta (baserriak), erremolatxa (egunsentia eta ilunabarra Antion) eta hur hautsa (udazkeneko hostoak) ditu.

Bidezar tabernako pintxoa.



Aurkezpena Rosa Maiza zinegotziak gidatu du, Mikel Serrano alkatea Madrilen baitago, udalerrien federazioko bilera batean. Azokako ekitaldian Daniel Solana Basquetourreko zuzendariak eta Elena Moreno Merkataritza zuzendariak parte hartu dute, besteak beste.

Solanak udalaren lana txalotu du. «Eskaintza zabala eta erakargarria prestatu behar da eta sinergia bultzatu behar da. Zumarragan hori egin da. Azoka abiapuntu duten ibilbideekin eta pintxoekin mota ezberdinetako turismoa (kulturala, industriala, gastronomikoa…) bultzatzen da eta turismoaren, merkataritzaren eta ostalaritzaren arteko sinergia sustatzen da. Hau guztia Eusko Jaurlaritzaren politikarekin bat dator».

Goierriko albisteak euskaraz, libre eta kalitatez jaso nahi dituzu? Horretarako zure babesa ezinbestekoa zaigu. Egin zaitez HITZAkide! Zure ekarpenari esker, euskaratik eginda dagoen tokiko informazio profesionala garatzen eta indartzen lagunduko duzu.

Egin HITZAkide

Azken 7 egunetako irakurrienak

1

Musti Taldeak Imanoli oroigarria oparitu dio, eskerrak emateko

2025/05/07
Urretxu eta Zumarraga
2

Urolaren Lantarongo garaipen historikoaren 40. urteurrena

2025/05/07
Urretxu eta Zumarraga
3

1936ko gerrari eta bere ondorenari buruzko dokumentala eta mahai-ingurua, ostegunean Zelai Arizti kultur etxean

2025/05/06
Urretxu eta Zumarraga
4

Aitxitxe Fest jaialdia egingo dute hilaren 31n, Haritz Berasategiren oroimenez

2025/05/09
Urretxu eta Zumarraga
5

Punta-puntako alpinistak eta musika, Xabier Ormazabal bekaren aurkezpenean

2025/05/08
Urretxu
6

Emakumezkoen Itzulia Zumarragatik abiatuko da, maiatzaren 16an

2025/05/07
Zumarraga
  • Goierriko Hitza
  • 943 72 34 08
  • goierri@hitza.eus
  • Iparragirre, 11 20700 – URRETXU
  • Nor gara
  • Aniztasun politika
  • Argitalpen politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaraz modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako, zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.

Gainera, BERRIAlaguna bazara eta HITZAkide egiten bazara, katilu bat oparituko dizugu:

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut

Webgune honek cookie-ak erabiltzen ditu zure nabigazioa errazteko, publizitatea erakusteko eta analisi estatistikoak egiteko.Onartu
Informazio gehiago nahi baduzu, kontsultatu hemen.

Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SAVE & ACCEPT