Bilatu
egin zaitez
  • Gure berri
  • Zozketak
  • Eskaintzak
  • Hemeroteka
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Herriak
      • Urretxu
      • Zumarraga
    • Generoak
      • Albisteak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
  • Agenda
    • Hilabetea
    • Zerrenda
    • Agendan parte hartu
  • Aldizkariak
  • Gure atariak
    • Goierriko Hitza
    • Goiberri
    • Goierriko zerbitzuak
    • Iragarki
      laburrak
    • Hitza
  • Interesekoak
    • Hiztegiak
      • Hiztegia.net
      • Elhuyar hiztegia
      • Euskalterm banku terminologikoa
      • UZEI sinonimoak
      • Hiztegi Batua (Euskaltzaindia)
      • Orotariko Hiztegia (Euskaltzaindia)
      • Bostak bat hiztegia
      • Eusko Jaurlaritzaren itzultzaile automatikoa
      • Berria estilo
        liburua
      • ETC – egungo testuen corpusa
      • Hiztegiak gaika
    • Euskara Urretxu eta Zumarragan
  • Nor gara
  • Aniztasun politika
  • Argitalpen politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
egin zaitez
  • Gure berri
  • Zozketak
  • Eskaintzak
  • Hemeroteka
Gizartea
Izaskun Mendizabal. Kakueta kafetegiko nagusia.

"Kakueta kafetegian oso gustura aritu naiz"

Zumarraga

Izaskun Mendizabalek (Legazpi, 1959) erretiroa hartuko du asteazkenean. Otsailaren 1etik aurrera Kakuetak arduradun berria izango du.

2024/01/26
Otamotz

Nolatan ireki zenuen Kakueta kafetegia?

Eli Dominguezekin ireki nuen. Biok ostalaritzan esperientzia genuenez, 1997an Kakueta irekitzea erabaki genuen. Tokia eta izena politak iruditzen zitzaizkigulako jarri genion Kakueta izena. Sei urteren ondoren, Elik beste bide bat hartu zuen eta ni gelditu egin nintzen.

Zergatik Elizkalen?

Alde batetik, Elizkalen lokalak zeudelako. Garai hartan, herrian lokal gutxi zeuden. Gainera, lokal hau toki egokian dago: inguruan dendak ditu, terraza jartzeko aukera du, eliza gertu dago… Garai haietan jende asko joaten zen elizara.

Ze asmorekin ireki zenuten?

Oso argi genuen goizean goiz ireki behar genuela gosariak emateko eta gauean, 22:00etarako edo, itxi egin behar genuela. Labea genuen eta kruasanak prestatzen genituen. Egun baino lan gehiago ematen zuten: lehenengo fermentatu egin behar ziren eta ondoren labean sartu. Egun zuzenean labera sartzen dira. Hasi ginenean, lokala txikiagoa zen. Ondoan okindegia zegoen. Ireki eta hiruzpalau urtera Endaiakoak etorri ziren, bai beraiei eta bai guri okindegia eta kafetegia elkartzea komeni zitzaigula esanez. Horma bota eta bi lokalak elkartu genituen. Urte askotan, gu kafetegian egon gara eta Kontxi okindegian. Duela urte batzuk Kontxi jubilatu egin zen eta nik hartu nuen dena.

Asko aldatu al da negozioa?

Hasierako ideiari eutsi diot. Egun ere goizean goiz hasten gara eta goiz ixten dugu. Lanik handiena goizean egiten dugu. Hasieran bolleria asko saltzen zen eta egun tostadak eta tortillak batez ere. Kafea eta esnea ere oso garrantzitsuak dira, noski. Ardoa ere badugu, eguerdi eta arratsaldetarako. Ardo bereziak ditugu, kopa egokiak ditugu, ardo zurirako kopa hotzak… Hasieratik produktu onak eta zerbitzu ona eskaintzen saiatu gara. Bestalde, kafetegi berri bat ireki den bakoitzean, ikustera joan gara. Zer eta nola ematen zuten jakiteko.

Egunen bat bereziki gogoratzen al duzu?

Antioko bederatziurrenean lan asko egiten dugu. Jende asko hona etortzen da bederatziurrenetik jaisten denean. Egun bereziak eta politak izaten dira, baina lan handikoak. Azkeneko egunean, gehienek txokolatea hartzen dute kafesnearen ordez. Eitzako jaietan ere jende asko etortzen zen, gaupasa egin ondoren.

Gustura aritu al zara?

Lana egin behar da, baina gustukoa dut. Oso gustura aritu naiz.

Eta orain zer?

Hurrengo bi hilabeteetan lasai egongo naiz eta ondoren zer egin pentsatuko dut. Zerbait ikasten hasiko naiz. Joga, adibidez. Orain arte, beti ziztu bizian aritu naiz. Bidai batzuk ere egin nahi ditut. Orain egingo ditut, gehiago zahartu aurretik. Familiarekin egon ere bai. Lasaiago joango naiz bazkarietara.

Zer gertatu behar da Kakueta kafetegiarekin?

Neska batek hartu behar du. Nik asteazkenean utziko dut eta bera ostegunean hasiko da. Ez da itxita egongo. Bezero finko asko ditugu eta horiei ezin diegu kale egin. Denak berdin-berdin jarraituko du.

Goierriko albisteak euskaraz, libre eta kalitatez jaso nahi dituzu? Horretarako zure babesa ezinbestekoa zaigu. Egin zaitez HITZAkide! Zure ekarpenari esker, euskaratik eginda dagoen tokiko informazio profesionala garatzen eta indartzen lagunduko duzu.

Egin HITZAkide

Azken 7 egunetako irakurrienak

1

Antion da gaur festa

2025/07/02
Zumarraga
2

Santa Anastasia jaietako egitaraua

2025/07/04
Urretxu
3

Antxiñako Ama taldeko txistularien mezu hunkigarria

2025/07/03
Zumarraga
4

Pello Biain filosofia irakasleak erretiroa hartu du

2025/07/05
Urretxu eta Zumarraga
5

Emakumeen lehen ezpata dantzaren 10. urteurrena

2025/07/02
Zumarraga
6

Urretxuko Euskal Jaiko herri bazkarirako txartelak hilaren 15ean jarriko dira salgai

2025/07/04
Urretxu
  • Goierriko Hitza
  • 943 72 34 08
  • goierri@hitza.eus
  • Iparragirre, 11 20700 – URRETXU
  • Nor gara
  • Aniztasun politika
  • Argitalpen politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaraz modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako, zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.

Gainera, BERRIAlaguna bazara eta HITZAkide egiten bazara, katilu bat oparituko dizugu:

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut

Webgune honek cookie-ak erabiltzen ditu zure nabigazioa errazteko, publizitatea erakusteko eta analisi estatistikoak egiteko.Onartu
Informazio gehiago nahi baduzu, kontsultatu hemen.

Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SAVE & ACCEPT