Bilatu
egin zaitez
  • Gure berri
  • Zozketak
  • Eskaintzak
  • Hemeroteka
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Herriak
      • Urretxu
      • Zumarraga
    • Generoak
      • Albisteak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
  • Agenda
    • Hilabetea
    • Zerrenda
    • Agendan parte hartu
  • Aldizkariak
  • Gure atariak
    • Goierriko Hitza
    • Goiberri
    • Goierriko zerbitzuak
    • Iragarki
      laburrak
    • Hitza
  • Interesekoak
    • Hiztegiak
      • Hiztegia.net
      • Elhuyar hiztegia
      • Euskalterm banku terminologikoa
      • UZEI sinonimoak
      • Hiztegi Batua (Euskaltzaindia)
      • Orotariko Hiztegia (Euskaltzaindia)
      • Bostak bat hiztegia
      • Eusko Jaurlaritzaren itzultzaile automatikoa
      • Berria estilo
        liburua
      • ETC – egungo testuen corpusa
      • Hiztegiak gaika
    • Euskara Urretxu eta Zumarragan
  • Nor gara
  • Aniztasun politika
  • Argitalpen politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
egin zaitez
  • Gure berri
  • Zozketak
  • Eskaintzak
  • Hemeroteka
Gizartea

34.000 jarraitzaile dituen sukaldari urretxuarra

Urretxu eta Zumarraga

Iñaki Tejedor urretxuarrari sukaldaritza asko gustatzen zaio. Iñaki Gastro Instagram-eko profilean bideoak zintzilikatzeari ekin zion eta dagoeneko mundu osoko 34.000 jarraitzaile baino gehiago ditu.

2022/03/18
Otamotz

Influencer-ak gora eta influencer-ak behera, Urretxun ere badute bere influencer-a: Iñaki Tejedor du izena eta Iñaki Gastro izen artistikoa. Umetatik, jatea asko gustatu zaio. Konfinamenduan Instagram-en bere lana erakusten hasi zen eta denbora gutxian 34.000 jarraitzaile baino gehiago lortu ditu.

Tejedorrek 22 urte ditu eta irakasle-ikasketak egiten ari da, baina sukaldaritza ere asko gustatzen zaio. «Jatea beti asko gustatu zait eta, hala, sukaldaritza mundua asko interesatu zait beti. Oso jatun ona naiz, txikitatik. Umetan ere denetik jaten nuen. Asko gustatzen zitzaidan gurasoen ondoan egotea janaria prestatzen zutenean».

Bai aita eta bai ama sukaldari onak direla dio. «Denetik prestatzen dute, gainera. Ez dira sukaldaritza mota bakar batean oinarritzen. Txikitatik denetik dastatu dut. Nire ustez, horri esker, piztu zitzaidan sukaldaritzarekiko interesa eta horri esker dut ohikoa dena baino ezagutza handiagoa».

Berari errespetu ematen zion, ordea, kozinatzen hasteak. Pandemia heldu zen arte. «Jatetxeetara joatea asko gustatzen zaidanez, nire profila jendeari jatetxeak gomendatzeko asmoarekin sortu nuen. Jatetxearen argazkiarekin batera, gehien gustatzen zaizkidan plateren argazkiak jartzen nituen. Nire jatetxe kuttuna Donostiako Narru da. Nire plater kuttuna, berriz, Etxeberriko ravioliak dira. 10 urterekin probatu nituen eta jaten ditudan bakoitzean haurtzaroa gogoratzen dut».

Konfinamenduan, jatetxeetara joaterik ez zuenez, kozinatzen hasi zen. «Ondo egiten nuenez, bideoak grabatu nituen eta Instagram-era igo nituen».

Bere bideoek sekulako arrakasta izan dute. «Oso errazak diren platerak prestatzen ditut. Gainera, jarraitzaileei beraien gustuei buruz galdetzen diet, gustukoa dutena kozinatzeko».

Madrildar asko

Dagoeneko 34.000 jarraitzaile baino gehiago ditu. «Denbora gutxian 10.000 jarraitzailetik 30.000ra pasa nintzen. Bideo batek arrakasta izan zuen eta jarraitzaile kopurua asko igo zen. Hasieran, gogorra izan zen. Egun horietan mezu asko jaso nituen eta neketsua egin zitzaidan, baina dagoeneko ohitu egin naiz. Sortu dudan komunitatean oso giro ona dugu. Jarraitzaileak jatorrak eta eskuzabalak dira. Madrilen eta Euskal Herrian ditut jarraitzaile gehien, Madrilen apur bat gehiago. Baina azken hilabetean Latinoamerikako jarraitzaile asko lortu ditut. Nik egindako plateren argazkiak bidaltzen dizkidate, zer moduz egin duten galdetzen didate… Grazia egiten dit, ez baitut sukaldaritza ikasketarik. Internet, sukaldaritza liburuak… dira nire ezagutza iturriak».

Patata tortila da bere espezialitatea. «Zapore ezberdinetako tortillak egiten ditut: txorizoarekin, txanpiñoiekin… Bestalde, Nutellarekin eta Dinosaurus galletekin egindako gazta tarta jendeari asko gustatu zitzaion».

Etorkizunari begira, ez daki hezkuntza munduan edo sukaldaritza munduan lan egingo duen. «Ikasten ari naizena asko gustatzen zait, baina sukaldaritza ere bai. Oraindik ez dakit etorkizunean zer egingo dudan. Sukaldaritza munduan lan egiteko, gehiago ikasi beharra dut. Sare sozialek lan egiteko aukera ematen dute. Aukera hori baliatzen saiatu behar naiz. Dagoeneko janari eta edari enpresa batzuk nire bideoetan agertzea eskaini didate».

Goierriko albisteak euskaraz, libre eta kalitatez jaso nahi dituzu? Horretarako zure babesa ezinbestekoa zaigu. Egin zaitez HITZAkide! Zure ekarpenari esker, euskaratik eginda dagoen tokiko informazio profesionala garatzen eta indartzen lagunduko duzu.

Egin HITZAkide

Azken 7 egunetako irakurrienak

1

Musti Taldeak Imanoli oroigarria oparitu dio, eskerrak emateko

2025/05/07
Urretxu eta Zumarraga
2

Urolaren Lantarongo garaipen historikoaren 40. urteurrena

2025/05/07
Urretxu eta Zumarraga
3

Urretxu-Zumarragako taldeak irabazi du Lazkaomendiko jaietako herri kirol desafioa

2025/05/04
Urretxu eta Zumarraga
4

1936ko gerrari eta bere ondorenari buruzko dokumentala eta mahai-ingurua, ostegunean Zelai Arizti kultur etxean

2025/05/06
Urretxu eta Zumarraga
5

Gazte bat atxilotu dute Zumarragako geltokian, bi maleta lapurtzea leporatuta

2025/05/05
Zumarraga
6

Emakumezkoen Itzulia Zumarragatik abiatuko da, maiatzaren 16an

2025/05/07
Zumarraga
  • Goierriko Hitza
  • 943 72 34 08
  • goierri@hitza.eus
  • Iparragirre, 11 20700 – URRETXU
  • Nor gara
  • Aniztasun politika
  • Argitalpen politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaraz modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako, zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.

Gainera, BERRIAlaguna bazara eta HITZAkide egiten bazara, katilu bat oparituko dizugu:

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut

Webgune honek cookie-ak erabiltzen ditu zure nabigazioa errazteko, publizitatea erakusteko eta analisi estatistikoak egiteko.Onartu
Informazio gehiago nahi baduzu, kontsultatu hemen.

Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SAVE & ACCEPT