Bilatu
egin zaitez
  • Gure berri
  • Zozketak
  • Eskaintzak
  • Hemeroteka
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Herriak
      • Urretxu
      • Zumarraga
    • Generoak
      • Albisteak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
  • Agenda
    • Hilabetea
    • Zerrenda
    • Agendan parte hartu
  • Aldizkariak
  • Gure atariak
    • Goierriko Hitza
    • Goiberri
    • Goierriko zerbitzuak
    • Iragarki
      laburrak
    • Hitza
  • Interesekoak
    • Hiztegiak
      • Hiztegia.net
      • Elhuyar hiztegia
      • Euskalterm banku terminologikoa
      • UZEI sinonimoak
      • Hiztegi Batua (Euskaltzaindia)
      • Orotariko Hiztegia (Euskaltzaindia)
      • Bostak bat hiztegia
      • Eusko Jaurlaritzaren itzultzaile automatikoa
      • Berria estilo
        liburua
      • ETC – egungo testuen corpusa
      • Hiztegiak gaika
    • Euskara Urretxu eta Zumarragan
  • Nor gara
  • Aniztasun politika
  • Argitalpen politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
egin zaitez
  • Gure berri
  • Zozketak
  • Eskaintzak
  • Hemeroteka
Gizartea

Jon Segura: "Bizilagunek herrian dugun jendea ezagutzea nahi dut"

Urretxu eta Zumarraga

Jon Segurak (Zumarraga, 1990) podcast-ak egingo ditu hilaren 31tik aurrera. Herritar ezagunak elkarrizketatuko ditu eta puri-purian dauden gaiak landuko ditu, besteak beste.

2023/07/25
Otamotz

Nolatan sortu da egitasmo hau? Lehenago ere komunikazio munduan ibilia al zara?
Komunikazio arloan dudan esperientzia tabernan bezeroekin landu dudana da. Proiektu hau nola sortu zen? Bikoteak eta biok astelehenero El conquis programa ikusten dugu, tabernan. Saioa ikusten ari ginela, guk ere saio bat egitea pentsatu genuen: elkarrizketak, tabernan bertan. Izan ere, tabernako giroa elkarrizketa arruntetakoa baino askeagoa izaten da eta elkarrizketatuak lasaiago sentitu daiteke eta askeago erantzun. Elkarrizketak egiteaz gain, pelikulei eta telesailei buruz hitz egingo dut eta gertakizun bereziak kontatuko ditut. Puri-purian dauden gaien inguruko eztabaidak ere egingo ditut: ludopatia, animalien ongizateari buruzko legea…

Ze galdera egin behar dizkiezu elkarrizketatuei?
Ez dira betiko galderak izango. Galdera batzuk guztiei egingo dizkiet. Nahiko pikanteak izango dira. Gainontzeko galderak elkarrizketatuaren araberakoak izango dira.

Nortzuk elkarrizketatuko dituzu?
Uztailaren 31n hasiko naiz eta astelehenero audio bat igoko dut. Hiri Galduak musika taldearekin hasiko naiz. Gorka Hermosa, Iñaki Gastro, Asier de Iglesia, Dani Garcia eta Mikel Balenziaga ere elkarrizketatuko ditut, besteak beste. Tabernari esker jende asko ezagutu dut. Jende askok Cristiano Ronaldo eta Messi bakarrik ezagutzen ditu eta herrian sekulako jendea dugu. Horren adibide onena Hermosa da. Nire neska-laguna poloniarra da eta Polonian Hermosa oso ezaguna da. Hango akordeoilari batek haurrentzako Got Talent saioa Hermosaren abesti batekin irabazi zuen. Bizilagunek herrian dugun jendea ezagutzea nahi dut.

Elkarrizketak taberna orduetan egingo al dituzu?
Ez. Elkarrizketak egiten ditudan bitartean taberna itxita egongo da. Nire neska-laguna bakarrik egongo da. Bera arduratuko da grabaketaz. Bideoa ere grabatuko dugu, Instagram, Tik-Tok eta halakoek bideoa erabiltzen baitute. Audioak Ivoox, Anchor eta Spotify-n entzun ahal izango dira.

Zein izango da podcast-aren izenburua?
Hontando historias izango da bere izena.

Taberna podcast-ean garrantzitsua izango da.
Goi Mailako ziklo bat ikasi nuen, Tolosan. Ondoren, Poloniara joan nintzen Erasmus egitera. Bertan, neska-laguna ezagutu nuen. Baina 18 urte nituenetik tabernetan lan egin dut. Soraluze, Krak, Buhame, Florida, Urola… tabernetan lan egin dut eta Alaska eta Melanz tabernetako nagusia izan naiz.

Zergatik gustatu zitzaizun horrenbeste ostalaritza?
Bizitza ia erdia tabernan pasa dut. Jendea ezagutzea asko gustatzen zait. Une batzuk oso estresagarriak dira, baina une onak txarrak baino askoz ere gehiago dira. Ostalaritzak asko erakartzen nauen zerbait du. Ostalari izateko ostalari jaio behar dela esan ohi dugu. Jende askok ez du zerbitzari izan nahi, asteburuetan lan egin behar delako. Ostalari lana oso lotua da. Bokaziorik ez baduzu, ezin duzu ostalaritzan lan egin.

Nola ikusten dituzu Urretxu eta Zumarragako ostalaritza eta giroa?
Oso ondo. Pandemia ondorengo festak sekulakoak izan dira eta terrazak egunero bete egiten dira. Hemen, egunero tabernara joateko ohitura dugu.

Goierriko albisteak euskaraz, libre eta kalitatez jaso nahi dituzu? Horretarako zure babesa ezinbestekoa zaigu. Egin zaitez HITZAkide! Zure ekarpenari esker, euskaratik eginda dagoen tokiko informazio profesionala garatzen eta indartzen lagunduko duzu.

Egin HITZAkide

Azken 7 egunetako irakurrienak

1

Santa Barbarako eserleku erraldoia

2025/06/11
Urretxu
2

Agiñako Oleta elkarteak 50. urteurrena ospatuko du irailaren 6an

2025/06/12
Zumarraga
3

Herriko idoloaren heriotzaren 60. urteurrena

2025/06/12
Urretxu eta Zumarraga
4

Bi udalen harrera Goierri saskibaloi taldeko neskei

2025/06/13
Urretxu eta Zumarraga
5

Iparragirre institutuko irakasleen kontzentrazioa

2025/06/12
Urretxu eta Zumarraga
6

EH Bilduk Pagoeta gune soziokulturalari buruzko proposamena aurkeztu du

2025/06/12
Urretxu
  • Goierriko Hitza
  • 943 72 34 08
  • goierri@hitza.eus
  • Iparragirre, 11 20700 – URRETXU
  • Nor gara
  • Aniztasun politika
  • Argitalpen politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaraz modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako, zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.

Gainera, BERRIAlaguna bazara eta HITZAkide egiten bazara, katilu bat oparituko dizugu:

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut

Webgune honek cookie-ak erabiltzen ditu zure nabigazioa errazteko, publizitatea erakusteko eta analisi estatistikoak egiteko.Onartu
Informazio gehiago nahi baduzu, kontsultatu hemen.

Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SAVE & ACCEPT