Bilatu
egin zaitez
  • Gure berri
  • Zozketak
  • Eskaintzak
  • Hemeroteka
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Herriak
      • Urretxu
      • Zumarraga
    • Generoak
      • Albisteak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
  • Agenda
    • Hilabetea
    • Zerrenda
    • Agendan parte hartu
  • Aldizkariak
  • Gure atariak
    • Goierriko Hitza
    • Goiberri
    • Goierriko zerbitzuak
    • Iragarki
      laburrak
    • Hitza
  • Interesekoak
    • Hiztegiak
      • Hiztegia.net
      • Elhuyar hiztegia
      • Euskalterm banku terminologikoa
      • UZEI sinonimoak
      • Hiztegi Batua (Euskaltzaindia)
      • Orotariko Hiztegia (Euskaltzaindia)
      • Bostak bat hiztegia
      • Eusko Jaurlaritzaren itzultzaile automatikoa
      • Berria estilo
        liburua
      • ETC – egungo testuen corpusa
      • Hiztegiak gaika
    • Euskara Urretxu eta Zumarragan
  • Nor gara
  • Aniztasun politika
  • Argitalpen politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
egin zaitez
  • Gure berri
  • Zozketak
  • Eskaintzak
  • Hemeroteka
Gizartea

Buzkantzarekin egindako pintxoen lehiaketa abian da

Zumarraga
2024/10/26
Otamotz

Zumarragan buzkantzarekin egindako pintxoen lehiaketa egiten ari dira. Bidezar, Hirukia, Saski, Urzubi eta Ziaboga tabernak parte hartzen ari dira. Gaur ere, 12:00etatik 14:00etara eta 19:00etatik 21:00etara, Zumarragara gerturatzen direnek lehiaketara aurkeztutako pintxoak dastatu ahal izango dituzte bost taberna horietan.

Bidezarreko David Revueltak Lehorreko muskuilua izeneko pintxoa egin du. Muskuiluak gaztaina krema eta odolki bexamela daramatza. Pikillo piper kurruskatuarekin korala irudikatu du. Perlak irudikatzeko, berriz, ilar kabiarra erabili ditu. Algak irudikatzeko, porrua eta aza frijitu ditu. Pikillo krema ere erabili du.

Hirukia tabernako Txoni Sastrek gezurretazko flana egin du. Flana odolkiarekin egin du eta nata irudikatzeko gaztarekin egindako aliolia. Aza gorri karamelizatua, aza gorria, tipula, kakahuete kurruskaria, brokolia, errefaua, tomate bolatxoak eta loreak (apaintzeko) ere erabili ditu.

Saski tabernako Yenny Vacak txokolatezko madalena egin du. Odolkia, gazta eta piperra erabili ditu. Gainean kalabazarekin egindako konpota, fruitu gorriak eta pinaziak jarri dizkio.

Urzubi tabernako Sabino Agirreburualdek buzkantza eta bexamelaz betetako hostopila egin du, aza eta babarrunarekin. Hostopilaren gainean urdaia jarri du.

Ziaboga tabernako Aitor Alvarez de Arkaiak alde batean odolkia jarri du, erdian arrautz-irinetan pasatako porrua jarri du eta beste aldean sagar konpota aza apur batekin. Ontziak itsasontzi bat dirudi eta porruak itsasontziaren bela.

Pintxoak dastatzen dituztenek bi zozketatan parte hartu ahal izango dute. Tabernetan eskuorriak emango dituzte pintxoen truke eta horiek bete eta kutxetan sartzen dituztenek bazkari edo afari baten zozketan parte hartuko dute.

Bestalde, lehenengoz, herritarren saria emango da. Gustuko pintxoaren alde bozkatu ahal izateko, Zumarragako Udalaren Berrikusi aplikazioa jaitsi beharko da mugikorrera eta horren bidez bozkatu. Aplikazio hori mugikorrean ez dutenei aplikazioa jaisten lagunduko diete gaur goizean, udaletxe ondoan jarri duten etxolan. Botoa ematen dutenen artean beste bazkari edo afari bat zozkatuko dute.

Bidezar tabernako pintxoa.

Hirukia tabernako pintxoa.

Saski tabernako pintxoa.

Urzubi tabernako pintxoa.

Ziaboga tabernako pintxoa.

 

Goierriko albisteak euskaraz, libre eta kalitatez jaso nahi dituzu? Horretarako zure babesa ezinbestekoa zaigu. Egin zaitez HITZAkide! Zure ekarpenari esker, euskaratik eginda dagoen tokiko informazio profesionala garatzen eta indartzen lagunduko duzu.

Egin HITZAkide

Azken 7 egunetako irakurrienak

1

Santa Barbarako eserleku erraldoia

2025/06/11
Urretxu
2

Herriko idoloaren heriotzaren 60. urteurrena

2025/06/12
Urretxu eta Zumarraga
3

Agiñako Oleta elkarteak 50. urteurrena ospatuko du irailaren 6an

2025/06/12
Zumarraga
4

Iparragirre institutuko irakasleen kontzentrazioa

2025/06/12
Urretxu eta Zumarraga
5

EH Bilduk Pagoeta gune soziokulturalari buruzko proposamena aurkeztu du

2025/06/12
Urretxu
6

Goierri Garaia atletismo taldea, hirugarren Espainiako Trail Running Txapelketan

2025/06/11
Urretxu eta Zumarraga
  • Goierriko Hitza
  • 943 72 34 08
  • goierri@hitza.eus
  • Iparragirre, 11 20700 – URRETXU
  • Nor gara
  • Aniztasun politika
  • Argitalpen politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaraz modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako, zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.

Gainera, BERRIAlaguna bazara eta HITZAkide egiten bazara, katilu bat oparituko dizugu:

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut

Webgune honek cookie-ak erabiltzen ditu zure nabigazioa errazteko, publizitatea erakusteko eta analisi estatistikoak egiteko.Onartu
Informazio gehiago nahi baduzu, kontsultatu hemen.

Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SAVE & ACCEPT