Bilatu
egin zaitez
  • Gure berri
  • Zozketak
  • Eskaintzak
  • Hemeroteka
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Herriak
      • Urretxu
      • Zumarraga
    • Generoak
      • Albisteak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
  • Agenda
    • Hilabetea
    • Zerrenda
    • Agendan parte hartu
  • Aldizkariak
  • Gure atariak
    • Goierriko Hitza
    • Goiberri
    • Goierriko zerbitzuak
    • Iragarki
      laburrak
    • Hitza
  • Interesekoak
    • Hiztegiak
      • Hiztegia.net
      • Elhuyar hiztegia
      • Euskalterm banku terminologikoa
      • UZEI sinonimoak
      • Hiztegi Batua (Euskaltzaindia)
      • Orotariko Hiztegia (Euskaltzaindia)
      • Bostak bat hiztegia
      • Eusko Jaurlaritzaren itzultzaile automatikoa
      • Berria estilo
        liburua
      • ETC – egungo testuen corpusa
      • Hiztegiak gaika
    • Euskara Urretxu eta Zumarragan
  • Nor gara
  • Aniztasun politika
  • Argitalpen politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
egin zaitez
  • Gure berri
  • Zozketak
  • Eskaintzak
  • Hemeroteka
Orokorra

Fermin Goenaga (172. alea)

Urretxu eta Zumarraga
2011/11/21
Otamotz
Fermin Goenaga zumarragarrak ostalaritza munduan lan egin du urte askotan. Ezkiotarra tabernan hasi zen eta ondoren Suitzan, Frantzian eta Italian lan egin zuen. Handik itzuli zenean Zelai Arizti taberna hartu zuen. Berit izenekoaz ere arduratu zen eta bera izan zen Zelaikoa tabernako lehen nagusia. Sendabelarren eta likoreen munduak oso gustuko ditu eta Luis Romero lagunarekin batera onddo-likorea egin du. Perretxikoekin edaria egiten lehenak direla uste dute eta oso gustura daude izandako harreraz.   Zer izan nahi zenuen umetan? Ostalaria. 13 urterekin Ezkiotarran hasi nintzen.   Aisialdian zer egitea atsegin duzu? Poteatzea eta lagunentzat gutiziak prestatzea. Bestalde, sendabelarren mundua oso gustukoa dut.   Bizitzeko toki bat? Italia. Gaztaroa han eman nuen eta oso gustuko dut. Semeagatik ez balitz hara joango nintzateke.   Gustuko likorea? Benedictine. Leireko upategi pribatuan izan nintzen Fray Germanekin eta Espainiako erregearen ondoren sinatu nuen bisita liburuan.   Gustuko perretxikoa? Onddoa.   Gustuko konbinatua? Havana rona limoizko Kasarekin. Juan Carlos Irizar piano-jolearen eskutik hasi nintzen rona edaten.   Ilehoriak ala beltzaranak? Garrantzitsuena izaera da.   Egindako azken oparia? Onddo batzuk Ezkiotarra taberna eraman zuen Consuelori. Emakume bikaina da. Sekulako sentikortasuna du eta berak irakatsi zidan lanbidea.   Eta jasotakoa? Consuelok berak emandako musua.   Data bat? Urriaren 14a. Egun horretan jaio eta hil zen nire aita. Oso gaizki pasatu nuen hil zenean.   Mutil eta neska izen bana? Ander, semearena, eta Lourdes, arrebarena.   Zein egunkari irakurtzen duzu? Lehen DV bakarrik irakurtzen nuen eta duela urtebete ingurutik hona Noticias de Gipuzkoa ere bai. Orain langabezian nago eta egunkari gehiago irakurtzeko astia dut, baina kiroletakoak ez ditut irakurtzen.   Gustuko telebista saioa? Telebista oso gutxi ikusten dut.   Bereziki gorroto duzuna? Reality show direlakoak eta bihotzekoak ezin ditut jasan.   Pelikula bat? Gehien txunditu nauena Papillon da. 1974an ikusi nuen, frantsesez, eta benetan txunditu ninduen lehen filma izan zen.   Liburu bat? Maurice Messegueren sendabelarren liburua. Landareen historia kontatzen du. Nik antzerako zer edo zer egiten nuen Segura Irratian izan nuen irratsaioan.   Soinu bat? Haizearena udazkenean, hostoak botatzen dituenean.   Usain bat? Belar moztu berriarena asko gustatzen zait.   Janari bat? Tagliatelle bologniar erara.   Ura ala… Ardoa. Aukeran, Marchese di Barolo.

Goierriko albisteak euskaraz, libre eta kalitatez jaso nahi dituzu? Horretarako zure babesa ezinbestekoa zaigu. Egin zaitez HITZAkide! Zure ekarpenari esker, euskaratik eginda dagoen tokiko informazio profesionala garatzen eta indartzen lagunduko duzu.

Egin HITZAkide

Azken 7 egunetako irakurrienak

1

Santa Barbarako eserleku erraldoia

2025/06/11
Urretxu
2

Agiñako Oleta elkarteak 50. urteurrena ospatuko du irailaren 6an

2025/06/12
Zumarraga
3

Herriko idoloaren heriotzaren 60. urteurrena

2025/06/12
Urretxu eta Zumarraga
4

Bi udalen harrera Goierri saskibaloi taldeko neskei

2025/06/13
Urretxu eta Zumarraga
5

Iparragirre institutuko irakasleen kontzentrazioa

2025/06/12
Urretxu eta Zumarraga
6

EH Bilduk Pagoeta gune soziokulturalari buruzko proposamena aurkeztu du

2025/06/12
Urretxu
  • Goierriko Hitza
  • 943 72 34 08
  • goierri@hitza.eus
  • Iparragirre, 11 20700 – URRETXU
  • Nor gara
  • Aniztasun politika
  • Argitalpen politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaraz modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako, zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.

Gainera, BERRIAlaguna bazara eta HITZAkide egiten bazara, katilu bat oparituko dizugu:

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut

Webgune honek cookie-ak erabiltzen ditu zure nabigazioa errazteko, publizitatea erakusteko eta analisi estatistikoak egiteko.Onartu
Informazio gehiago nahi baduzu, kontsultatu hemen.

Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SAVE & ACCEPT